• واردات 18 مدل از برندهای شیائومی, نوکیا و ریلمی به دلیل عدم اتصال به پیش شماره های اضطراری کشور ممنوع شد.
    دبیر انجمن واردکنندگان موبایل, امیراسحاقی در گفت و گویی, ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی ,نوکیا و ریلمی را خبر داد.
    اسحاقی دلیل این ممنوعیت را عدم امکان شماره گیری سر شماره های اضطراری کشور مانند 110, 115,125 و… اعلام کرد.
مدل
                   لیست گوشی هایی که واردات آن ها ممنوع شد

Xiaomi

POCOX3, Redmi7a,Redmi9aT,Redmi9c,Redmi9i

, Redmi note 9 Pro,Redmi note10Tm|Redmi note10s

Realmi 6Pro , 7Pro , 8Pro , Realmi7 , Realmi 7i , Realmi c21
Nokia Nokia 3.4 , Nokia 5.4
OPPO A15 , A93
Cat S62PRO
Alcatel (تبلت) 8094X

او توضیح داد:‌ «به دلیل تحریم‌ها، بیشتر این گوشی‌ها پس از طی کردن چند مرحله و عبور از چند کشور به ایران می‌آیند و برای منطقه ما شخصی‌سازی نشده است. به همین دلیل وقتی شماره‌های اضطراری مانند پلیس، اورژانس یا آتش‌نشانی با این گوشی‌ها شماره‌گیری شود، بجای تماس با همان مرکز، شماره ۱۱۲ زنگ می‌خورد!!
در دنیا 2 شماره اضطراری وجود دارد که یکی 911 و شماره دیگر 112 که مرکز امداد و نجات است.
به همین دلیل وقتی شماره های اضطراری 3 رقمی با این گوشی ها گرفته می شود,شماره 112 ایران زنگ میخورد که ستاد مدیریت بحران کشور است.
از طرفی ستاد مدیریت بحران کشور اعلام کرده این مشکل فنی باعث شده خطوط سازمان اشغال و در کار این سازمان اختلال ایجاد کند.
آنطور که اسحاقی توضیح داد در برخی از این مدل‌ها برای تماس با شماره‌های اضطراری کشور باید یک «+» در انتهای شماره اضافه کرد تا شماره همان مرکز به درستی زنگ بخورد. برای مثال اگر شخصی می‌خواهد با شماره ۱۱۰ تماس بگیرد باید شماره «+۱۱۰» را شماره‌گیری کند. کلید «+» در صفحه شماره‌گیر تلفن با نگه‌داشتن کلید صفر یا نگه‌داشتن کلید ستاره فعال می‌شود.
گفته می‌شود در روزهای آینده ۱۰ مدل دیگر هم به لیست گوشی‌هایی که واردات آنها ممنوع شده اضافه خواهد شد که ممنوعیت در واردات آسیب جدی به بازار آرام و با ثبات موبایل خواهد زد.
دبیر اینجم واردات موبایل می گوید: با وجود آن که درخواست پلیس و ستاد مدیریت بحران کشور کاملا درست و بجاست اما راه حل آن ممنوعیت واردات این گوشی‌ها نیست. با امکانات و زیرساختی که اپراتور‌های موبایل در اختیار دارند می‌توان به‌صورت فنی شماره‌گیری این مدل‌ها را درست کرد.
یک راه حل دیگر برای حل این مشکل این است : زمانی که گوشی وارد کشور می‌شود و خریدار گوشی را فعال می‌کند، سامانه همتا در کنار ارسال پیامک فعال‌سازی، در قالب یک پیامک دیگر، روش شماره‌گیری با مراکز اضطراری کشور را به صاحب دستگاه آموزش دهد.
همچنین واردکننده کالا هم می‌تواند با اضافه کردن یک برچسب بزرگ روی جعبه گوشی، خریدار را از این موضوع مطلع سازد.
اسحاقی معتقد است تا زمانی که شرایط مذاکره و مکاتبه مستقیم با شرکت‌های سازنده به وجود بیاید، این‌ها راه‌حل‌های مناسبی هستند که می‌توان برای عبور از این مشکل مقطعی استفاده کرد..

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست